Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
33 user(s) are online (25 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 33

more...

Members Baru
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18
TSteinmet 2014/4/17
HNoyes 2014/4/17
HCaple 2014/4/16
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




« 1 (2) 3 4 5 ... 8 »


Re: problem with medela harmony
#66
Rakan Arif
Info
Quote:

syiekin wrote:
uhuhuuhh..haah la ajasu..o-ring ilang..tak pasan pon ade ring tue..uhuhuhuh..syiekin kat jhr..nak beli diaphragm and breast soft shield tue..u ade jual ke? kalo ade pm me ur price..:D thanks..
.


ooo...jauh nyer

K syiekin.. Aja dh PM

Posted on: 2010/4/25 4:47
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: problem with medela harmony
#65
Rakan Arif
Info
Quote:

mamaharis wrote:
maybe x yah cabut kot benda tu, bersih jugak rasanye.. sebab berus guna berus puting yang kecik tu.. alaa sterile guna cara apa pun x kisah, yang penting kite nak dia bersih & selamat digunakan, tak gitu?


Salam mamaharis n imaan_09, Hmm..biasa Aja advice utk cabut at the end of the day. Cth kalau kita pump 3-4x kat opiskan.. Biasanyer kita just bilas2 jer. Atau kalau convinient boleh la basuh thoroughly. And bila balik rumah, boleh basuh n cabut membrane tuh. Makna just cabut once a day.

Tapi try to be careful la.. makna buka tuh pegang mebrane hampir dgn punat yg melekatkan dia pada valve.

Kalau konpiden mmg boleh jer tak perlu buka selalu, but make sure small brush yg digunakan utk mencuci dpt mencuci bersih.

And another advice, pls buka valve kuning utk dicuci secara harian ya..

Posted on: 2010/4/25 4:36
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: problem with medela harmony
#64
Kenalan Baru
Info
Quote:

ajasu wrote:
Quote:

syiekin wrote:
rasyasyiekin skang nie tgh ade prob dgn my harmony..same mcm rasya, bile pam je ade munyi2 angin..nak dpt let down mmg susah..pastu nak pam pon amik mase lame..adoi..tensen btol..t nk check la diaphragm plak..belek2 gak td, tp tak nmpk plak mane bocornye..yg ku perasan, soft breast shield tu mcm dh tak bulat sgt..mmm nak kate bengkok pon tak gak..tp rupe die dh sedikit pelek laa..tak tau plak nape..uuhuhuhuh..bile pam dgn harmony nie sedap walopon manual..uhuhuhuuh...


syiekin tanyer Rasya, Aja yang jwb..leh ek?

Syiekin try tgk kat getah bwh handle tuh ok kan... tapi tgk kat stem (btg) yang ada kat diaphragm tuh. Ada tak o-ring warna putih kat situ? Biasa kalau rasa angin camtu, o-ring ilang.. check dulu noo..

Kalau o-ring tuh x de, kena beli diaphragm. Kalau syiekin area bangi, try carik diaphragm kat susuibu.com. Kalau area seri kembangan, try tanya mlo.com. Kalau area KL, try cari kat medela kat dataran palma Ampang. Aja pun ada spareparts tuh, cuma kalau poslaju lambat juga. Hopefully this helps ya.



uhuhuuhh..haah la ajasu..o-ring ilang..tak pasan pon ade ring tue..uhuhuhuh..syiekin kat jhr..nak beli diaphragm and breast soft shield tue..u ade jual ke? kalo ade pm me ur price..:D thanks..

Posted on: 2010/4/22 13:12
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: problem with medela harmony
#63
Kenalan Baru
Info
Quote:

Imaan_09 wrote:
Quote:

mamaharis wrote:
..x penah cabut, alamak kena cabut ye benda tu baru kira bersih? http://www.susuibu.com/uploads/smil3dbd4d75edb5e.gif" alt="" />


eh xsemestinye gtu.. saya lg teruk, basuh sendiri2 je..pas guna je bilas..haa time ni la y cabut2 tu. y btul2 strilize sminggu skali je, guna air panas.. sbb saya xde strilizer..


maybe x yah cabut kot benda tu, bersih jugak rasanye.. sebab berus guna berus puting yang kecik tu.. alaa sterile guna cara apa pun x kisah, yang penting kite nak dia bersih & selamat digunakan, tak gitu?

Posted on: 2010/4/22 12:39
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: problem with medela harmony
#62
Kenalan Baru
Info
wahh! cepat sungguh mummymeera bertindak!

Posted on: 2010/4/22 12:33
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: problem with medela harmony
#61
Rakan Setia
Info
pn. mummymeera

Posted on: 2010/4/21 15:53
_________________
Original ImageOriginal Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: problem with medela harmony
#60
Rakan Karib
Info
Quote:

ibuabi wrote:
salam....
i think nak letgo je my medela harmony for FREE...
no charge at all
nak bagi je...
lama beli but guna 2-3 times je....
ms pantang ari tu guna spectra 7... n i love it so much
drp rugi je dok simpan baik bg je kepada yg memerlukan...
berminat PM saya
bg alamat... nanti saya pos
sape cepat dia dapat


wahh besh nyeee.. y dah ade medela harmony bleh x?hehe.. (tamak ke hape aku nih..?)

xde laa, gurau2 je.. beruntung laa sape y dapat tu ye

Posted on: 2010/4/21 15:30
_________________
Original Image

jom singgah Blogku
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: problem with medela harmony
#59
Rakan Karib
Info
salam...
saya rasa pam yg paling best ialah medela harmony. dh cuma manual avent, medela mini E, PISA and harmony. pada saya paling senang nk bwk pi mane2, suction very good n parts pun x byk mcm avent. dhlah avent tu kalau jatuh boleh retak pulak. yg harmony ni kalau nk travel senang n nk basuh pun tak susah. the best is bila kita ade problem nipple crack atau sakit, boleh guna harmony cos kita boleh control suction dia, kalau sakit tekan skit2 je, but it works jugaklah.
for those yg tgh berkira2 nk beli pam, saya highly recommend medela harmony. mmglah leceh skit nk kena pam sdiri, tp kita boleh conrol suction dia kalau nk cepat. mmg takkan rugi beli..

Posted on: 2010/4/21 15:20
_________________
Breastmilk: The Greatest Gift
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: problem with medela harmony
#58
Rakan Karib
Info
saya pernah tgk kt ne ntah review pasal bpump ni.. avent mahal n susah cari spare parts..tp dengar2nya leh massage breast kita, best aa kira.. tp sy xpernah pakai..

medela harmony, best! simple, part senang nk assemble, suction bes n murah.

pilih jgn xpilih..

Posted on: 2010/4/21 15:05
_________________
Original Image

jom singgah Blogku
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: problem with medela harmony
#57
Rakan Setia
Info
salam....
i think nak letgo je my medela harmony for FREE...
no charge at all
nak bagi je...
lama beli but guna 2-3 times je....
ms pantang ari tu guna spectra 7... n i love it so much
drp rugi je dok simpan baik bg je kepada yg memerlukan...
berminat PM saya
bg alamat... nanti saya pos
sape cepat dia dapat

Posted on: 2010/4/21 14:55
_________________
Original ImageOriginal Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




« 1 (2) 3 4 5 ... 8 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image